Sokszor tapasztalom, hogy a fejlesztési projektek kapcsán csak és kizárólag a hard savinget ismerik el fejlesztési eredményként a vezetők, azokból is főleg azokat preferálják, melyek 1-3 éven belül megtérülnek. Sajnos, a nem, vagy nehezen számszerűsíthető fejlesztési javaslatokat és eredményeket nem szoktál elismerni és értékelni.

Miért baj, ha nem foglalkozunk a soft savingel?

Ha csak és kizárólag a gyorsan megtérülő fejlesztésekre koncentrálunk, akkor előfordulhat, hogy rövidtávon sokat nyerünk, de hosszútávon még többet vesztünk. Gondolok itt elsősorban azokra a sokszor nem direkt számszerűsíthető tényezőkre, amelyek a jó minőségű emberi erőforrás megtartását, avagy elvesztését eredményezhetik.

Például ha nem vesszük figyelembe az emberi oldalt, akkor kialakíthatunk egy nagyon modern és hatékony szerelősort, ahol még a betanítás sem tart sokáig, de ha folyamatos fluktuáció van az állandó stressz miatt, akkor hosszú távon a fejlesztésünk nem fogja hozni a kívánt eredményt, és folyamatosan plusz költséget és erőforrást kell befektetnünk.

Szintén tipikus hiba az ergonómiai szempontok hiánya a tevékenységek kialakításánál. Bár jelentősen több hangsúlyt kap manapság ez a téma, de még mindig találkozni olyan esettel, amikor egy kb. 160 cm magas dolgozónak kell egy 170-180 cm-magas tárolóról levenni 10 kg-os terhet, vagy olyan magas munkaállomásnál kell dolgozni, hogy dobogó nélkül (amit nem mindig kap) nem éri el az alkatrészeket… és még sorolhatnánk. A probléma ezzel az, hogy ha meg is ússzuk baleset nélkül, a dolgozók egészsége folyamatosan romlik, és könnyen elveszíthet a cég egy nagyon jó munkaerőt, ami manapság kincset ér.

Azt is fontos tudni, hogy nagyon sok mindent lehet számszerűsíteni, de sokan nem tudják hogyan, vagy egyszerűen csak nincsen rá idejük. Az is előfordul, hogy csak egy trendet tudunk azonosítani, de nem tudjuk közvetlenül csak és kizárólag egy valamihez kötni a pozitív eredményeket.

Miért baj, ha csak a soft savinggel foglalkozunk?

Természetesen az is hiba lenne, ha nem keresnénk a lehetőséget a gyorsan megtérülő fejlesztések terén.

Lehet tökéletes munkakörülményt és munkahelyi légkört kialakítani, de ha nem fejlesztünk folyamatosan, nincsenek gyorsan megtérülő beruházások, lemaradunk a versenyben és bezárhatjuk a boltot.

Mi lehet a megoldás?

Fejlesztési projektjeink során ne csak és kizárólag a darabszámmal, a minőséggel, stb. foglalkozzunk, hanem a munkakörnyezet, az emberek, a munkahelyi kapcsolatok fejlesztésével is. Hiszen manapság már nem mindig a cégek választanak munkaerőt, hanem a jelentkezők választanak céget, és a választásnál ugyan fontos szempont a fizetés is, de egyre nagyobb hangsúlyt kap a megfelelő munkakörnyezet és a munkahelyi légkör is.

Ha mindkét szempontot figyelembe vesszük, akkor lehetnek a fejlesztéseink hosszútávon is fenntarthatók.

Szerző: Seres Richárd

Lépjünk kapcsolatba!

Örülünk, hogy felkeresett bennünket! Kérjük, töltse ki az alábbi mezőket, és küldje el számunkra az üzenetét!

X
Írjon nekünk!