Értékeink

Tanácsadóink az alábbi elvek szem előtt tartásával végzik munkájukat:

  • Változásmenedzsment: a folyamatfejlesztő tevékenységek (például standard munka, kanban rendszer, 5S bevezetése) során a siker egyik kulcsa a változás tudatos irányítása, ezért minden esetben figyelembe vesszük a meglévő vállalati kultúrát és a fejlesztéseket beillesztjük a meglévő szocio-technikai rendszerbe.
  • Fenntarthatóság: az elért eredmények fenntartása az egyik legnehezebb feladat, ezért már a tevékenységek tervezésétől különös figyelemmel kezeljük a fenntartható megoldások létrehozását.
  • Bevonás: a legjobb eredmény elérése érdekében a tevékenységek során igyekszünk a lehető legtöbb érintettet bevonni a változási folyamatokba a sori dolgozóktól a felső vezetőkig.
  • Kommunikáció: a problémák jelentős része a nem megfelelő kommunikációból, vagy a kommunikáció hiányából adódik, ezért segítünk ügyfeleinknek a hatékony kommunikációban és az átláthatóság megteremtésében.
  • Mérhető eredmények: bár a lean elsősorban a hosszú távú eredmények elérésére fókuszál, érthető elvárás, ha partnereink rövidtávon is kimutatható eredményeket szeretnének, ezért a tevékenységeket úgy építjük fel, hogy az általuk elért fejlődés folyamatosan, számszerűsítve nyomon követhető legyen.
  • Rugalmasság: meglévő oktatási anyagainkat és workshopjainkat minden esetben az ügyfél speciális igényihez igazítjuk, szükség esetén az ügyféllel közösen új anyagokat, módszereket dolgozunk ki, hiszen a különböző problémák különböző megoldásokat kívánnak.