Az alábbiakban bemutatjuk a Toyota ház egy lehetséges elrendezését, de fontos hangsúlyoznunk, hogy ezt is hozzá kell igazítani a célhoz. A Toyota termelési rendszer egy lehetséges ábrázolását a képen láthatjuk. Nézzük meg, hogy mit jelentenek az egyes építőelemek.

Toyota filozófia: A használt eszközök mögött rejlő elvek összessége, ami biztosítja a tartós sikereket és a folyamatos fejlődést.

Kaizen: Egy olyan folyamatos fejlesztési módszer, ami az aktuális módszert állandóan megkérdőjelezi.

Javaslati rendszer: Segítségével bármely dolgozó javaslata alapján tovább fejleszthető a termelési rendszerünk.

5S: Biztosítja a rendezett, átlátható munkahelyet a veszteségmentes, hatékony munkavégzés érdekében.

Standardizálás: A munkafolyamatok pontos meghatározása, ami biztosítja a termék lehető leghatékonyabban, jó minőségben és biztonságosan történő előállítását; fontos része a standardok folyamatos felülvizsgálata és módosítása.

 

Vizuális irányítás: Segítségével láthatóvá tesszük a veszteségeket, felügyeletünk alatt tarthatjuk folyamatainkat, szükség esetén segít a helyes döntések meghozatalában.

Just-in-time (JIT): A szükséges terméket, a szükséges mennyiségben és a szükséges időben legyártani és szállítani.

Kanban: A húzó rendszerű gyártás megvalósulása a gyakorlatban. Minden folyamat csak azt a terméket és csak abban a mennyiségben gyártja vagy szállítja, amire az utána következő folyamatnak szüksége van.

Heijunka: A termelés kiegyenlítettsége a gyártott típusok és mennyiségek tekintetében.

SMED: A kis sorozatban való gyártáshoz szükséges gyors átállási módszer.

Jidoka: A gépek olyan funkcióval való ellátása, amely a gyártott termék, illetve a gyártási folyamat rendellenességeit automatikusan detektálja, és hiba esetén leállítja a folyamatot; általa lehetővé válik az emberek és gépek munkájának szétválasztása.

Poka-yoke: Hibabiztos folyamatok, gépek, melyek meggátolják a műveletek kihagyását, vagy szabálytalan elvégzését.

Andon: A vizuális irányítás egyik eszköze a  problémák azonnali jelzése használjuk.