A lean kezdeményezés sorsa

Lean tanácsadóként sokféle reakcióval találkozunk a felső vezetők/tulajdonosok részéről. Egy idő után sikerül eljutni oda, hogy néhány beszélgetés alapján meg lehet ítélni, hogy mekkora esélye van annak, hogy a vállalat sikerrel alkalmazza a lean elveket. Ezek alapján összeállítottam egy listát, amin szinte bárkit könnyen el lehet helyezni az aktuális hozzáállása és tudásszintje alapján. A 3-as alatti szinteken csak nagyon nagy csoda segíthet abban, hogy sikerrel alkalmazzuk a leant, viszont minél magasabb szinten vagyunk, annál jobb eséllyel indulunk a valós, fenntartható fejlődés eléréséhez.

A lean támogatásának szintjei:

0. Aki nem szereti a leant: Ne is halljak róla, ez csak egy divathóbort. Mi lean nélkül is elég jók vagyunk.

1. A közömbös: Semmi bajom a leannel, egyszerűen csak nem érdekel.

2. A látszattámogató: Támogatom a leant felső vezetőként. A mérnökeim azt csinálnak, amit akarnak.

3. A rövid távú eredményekért leanező: Úgy gondolom, hogy a lean hozhat pénzt a konyhára, ezért foglalkozunk vele.

4. A lean hívő: Hiszem, hogy a lean elvek és eszközök alkalmazás komoly fejlődéshez segítheti a céget.

5. A leanben elmélyült: Értem a lean elveket, és tudom, hogy minden esetben a megfelelő módszert kell alkalmazni. Szükség esetén akár sajátot kifejleszteni, mert a jelenlegi lean eszközöket más cégek hasonló problémáira és nem a mi problémáinkra fejlesztették ki.

A 0-2. szint csak azért érdekes számunkra, mert előfordulhat, hogy külső kényszer hatására ezek a vezetők is elkezdenek foglalkozni a leannel. Legyünk annak a tudatában, hogy nincs az az eredmény, ami elég meggyőző lehet önmagában számukra, ezért ha mindenáron együtt dolgozunk ezekkel a cégekkel, a hosszú távú sikerek érdekében ezeket az embereket kell átfordítani.

A 3. szinten lévő komoly odafigyeléssel már elég jó lehet, de a céljai még nem megfelelőek a hosszú távú sikerek eléréséhez. Például könnyen elmehet a lean kezdeményezés technológiai fejlesztés irányába. Esetleg egy-egy “fejlesztés” távolabb vihet a hosszú távú céloktól.

A 4. szinten a veszély a nem megfelelő módszerek vagy megfelelő módszerek nem megfelelő alkalmazása.

Az 5. szinten megvan a helyes irány. A tanácsadó részéről a támogatás a külső szem behozása, a széleskörűbb “jógyakorlat gyűjtemény”, és a coaching lehet.